Lennart, 68, larmar om äckliga maten på äldreboendet: Bilderna inifrån tvingar politikerna att agera

Lennart, 68, larmar om äckliga maten på äldreboendet: Bilderna inifrån tvingar politikerna att agera

Lennart, 68, larmar om äckliga maten på äldreboendet: Bilderna inifrån tvingar politikerna att agera

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

”En färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt”.

Det är 68-åriga Lennart Ericsons beskrivning av maten som serveras på Fyrväpplingens äldreboende på Hisingen.

Nu har han börjat fotografera maten dagligen för att visa i sociala medier – och resultatet är en rad med bilder på färglösa, trista maträtter.

”Dagens middag, korv i ugn ? Jag höll på att spy”, skriver Lennart till en av bilderna.

Lennart Ericson bor på Fyrväpplingsgatans äldreboende på Hisingen i Göteborg sedan i höstas. Trots att han inte brukar vara så kräsen av sig så är han är mycket missnöjd med maten.

– Den är inte näringsriktig heller. Och jag som har diabetes dessutom. Jag vågar inte äta maten, säger Lennart Ericson till GT.

loading...

”Dagens middag på Fyrväpplingens äldreboende och upprullad. BLÄH ! Vad är detta?” (Foto: Lennart Ericson

Han har nu tvingats köpa egen mat som han har i kylskåpet, i form av färdiga rätter som han värmer i mikron. Färdigmaten som han köper själv smakar bättre än maten lagad på äldreboendet, förklarar han.

Det är framför allt kvällsmaten som Lennart beskriver som ”vedervärdig”. Den lagas på plats av av personalen på Fyrväpplingsgatan. Men även luncherna, tillagade i ett produktionskök, får hård kritik av honom.

loading...

”Dagens middag på Fyrväpplingens äldreboende. Pommes som stått en timme i ugnen seg och äcklig. Kokt korv med en riktig äcklig röra. Tillagad av personal på Fyrväpplingens äldreboende.” (Foto: Lennart Ericson)

Han är så chockad över den dåliga maten att han har skapat ett Twitterkonto för att dela med sig av bilder på rätterna.

– Personalen säger ingenting när vi klagar. Jag får inget direkt svar och det händer ingenting. Jag blev så irriterad att jag drog i gång och började twittra, säger Lennart.

I ett av sina inlägg riktar han sig direkt till ordförande i stadsdelsnämnden Västra Hisingen Jahja Zeqiraj (S) och kommunalråd Daniel Bernmar (V).

loading...

Bild: Twitter

Jahja Zeqiraj har svarat och medger att det inte ser gott ut,

”Det ser inte gott ut alls. Våra äldre skall ha mat som är god”, skriver han

GT har pratat med Jahja Zeqiraj, och han säger att han tar kritiken på stort allvar.

– Den här frågan hamnar högt upp på agendan nu för stadsdelen. Varje gång man får synpunkter är det ett nederlag. Det måste vi gå in direkt och åtgärda. Vi ska säkerställa att våra rutiner följs, säger han.

loading...

Dagens middag på Fyrväpplingens äldreboende. Diskmaskinen har gått sönder så numera serveras maten på pappers tallrik.. (Foto: Lennart Ericson)

Enhetschefen för produktionsköken, Åsa Claesson, säger dock att hon inte känner igen sig i kritiken – och menar att de brukar få beröm för sin mat. Hon påpekar också att de boende har två alternativ att välja på varje dag till lunch.

loading...

”Skinkstek? Dagens middag på Fyrväpplingens äldreboende. Kommer från Elias Kök Sehlstedtsgatan. Steken verkar kokt. Det här är kanske kalkon.” (Foto: Lennart Ericson)

Victor Ankarhem, enhetschef på Fyrväpplingsgatan, säger att de tar till sig av Lennarts kritik. Men han säger också att personalen som lagar kvällsmaten har vissa begränsningar, eftersom de bara får hantera hel och halvfabrikat i det egna köket. Det är inte tillåtet för dem att hantera rått kött.

Vad tycker du om maten som serveras på Fyrväpplingens äldreboende? Ska våra gamla behöva ha det så här?

Dela gärna dina tankar i kommentarerna till artikeln!

Поделиться в FacebookDela på Facebook!