Är du smartare än genomsnittet? 5 oväntade tecken som visar om du har högt IQ

Är du smartare än genomsnittet? 5 oväntade tecken som visar om du har högt IQ

Är du smartare än genomsnittet? 5 oväntade tecken som visar om du har högt IQ

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

Det behövs inte alltid ett komplett IQ-test för att se om personen i fråga är intelligent eller inte. Enligt forskare så finns det flera egenskaper och tecken som avslöjar om personen har högt IQ eller inte. Här är fem tecken som tyder på att du är smartare än genomsnittet.

1: Du är det äldsta syskonet

Är du det äldsta syskonet i skaran har du under den första livet fått ensam uppmärksamhet och därmed mer mental stimulans. Detta resulterar ofta att hjärnan arbetar smartare än hos de yngre syskonen, detta enligt en studie vid Edinburgs universitet i Skottland.

2: Du är orolig och ängslig

En studie vid Downstate Medical Center visar att personer som lätt får ångest eller känner oro har ett högre IQ än genomsnittet. Detta för att dessa personer är bättre på problemlösningar eftersom de använder sin hjärna åt att försöka undvika risker och besvärliga situationer.

loading...

Foto: Shutterstock

3: Du ammades länge som barn

Alla har nog inte koll på hur länge de ammades som små, men fråga någon närstående som vet. En studie som genomfördes på initiativ av brasilianska forskaren Bernardo Lessa Horte visar att de barn som ammats i tolv månader eller mer har högre IQ än de som ammades kort tid.

4: Du är ganska lat

De som inte har några problem med att sitta stilla länge får mer tid till att låta tankarna sväva iväg och verkligen gå ner på djupet. Det finns studier som visar att motion är bra för att fokusera, men lite tid till att bara sitta still är också bra stimulans för hjärnan, det visar en studie vid Florida Gulf Coast University.

5: Du äter mycket fisk

Redan när man var liten fick man höra hur ”fisk gör dig smart”, och det är faktiskt sant. När man i en studie jämförde 5 000 15-åriga pojkar som äter olika mycket fisk visade det sig att de som åt fisk minst en gång i veckan hade högre IQ än de som inte gjorde det.

loading...

Foto: Pixabay

Jag hade ingen aning om att alla dessa punkter var tecken på högt IQ. Dela gärna så att andra får veta om de har högt IQ eller inte. 

Поделиться в FacebookDela på Facebook!