Priscilla Presley berättar sanningen – 40 år efter Elvis död: ”Frågorna behövde få ett svar”

Priscilla Presley berättar sanningen – 40 år efter Elvis död: ”Frågorna behövde få ett svar”

Priscilla Presley berättar sanningen: ”Jag vill att Elvis liv ska bli respekterat”

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

Elvis Presley – som ofta refereras till som The King of Rock n’ Roll – lämnade jordelivet för lite mer än 40 år sedan

Efter sig lämnade han en musikskatt som inte liknar någonting annat. Nu kommer en ny dokumentärfilm om hans liv och arv, där före detta frun Priscilla Presley träder fram för att berätta sin sanning.

– Jag vill att Elvis liv ska bli respekterat, för han förtjänade det. Frågorna behövde få ett svar, har Priscilla berättat vid en presskonferens, skriver Expressen.

Det var den 1 maj 1967 som skådespelaren och modellen Priscilla Beaulieu sade ja framme vid altaret, gifte sig med sin Elvis – och blev fru Presley med hela världen.

De bytte ringar på Aladdin Hotel i Las Vegas, USA, och levde sedan som gifta fram till och med 1973. De fick dessutom en dotter som senare blivit mycket känd, Lisa Marie Presley.

Elvis död efter hjärtfel

Fyra år efter skilsmässan med Priscilla avled Elvis efter ett hjärtfel. Han hade då år av missbruk bakom sig. Nu väljer Priscilla att träda fram. I den uppmärksammade och kritikerrosade dokumentärfilmen Elvis: The Searcher delar hon med sig av flera minnen – bland annat för att ge sin före detta make upprättelse.

loading...

Foto: Wikimedia

Elvis Presley-dokumentären kommer till HBO

Elvis blev bara 42 år gammal, och det har alltså nu gått över 40 år sedan hans tragiska bortgång. Familjen har tillsammans med tv-arbetare gjort dokumentärfilmen som är tänkt att ge Elvis upprättelse.

loading...

Bildkälla: Wikimedia commons

– Jag ville att han (regissören) skulle göra allt i sin makt för att berätta den sanna historien, säger Priscilla för Rolling Stone.

Regissören fick tillgång till 6 000 bilder

Hon förklarar också att det är regissören Thom Zimney som ligger bakom filmen, och att han fått tillgång till en unik samling av 6 000 privata foton, filmer och ljud från Elvis liv och karriär. Priscilla är också med själv i dokumentären och låter sig intervjuas, liksom stora internationella rockstjärnor som Bruce Springsteen och Tom Petty.

loading...

Foto: Facebook

Priscilla säger enligt Expressen i HBO-dokumentären att Elvis inte var sig lik när han medverkade på film under 1960-talet.

”Det var inte Elvis. Han var mycket djupare”

– Det var inte Elvis. Han var inte den mannen. Han var mycket djupare än så… Efter en film, kände han sig fångad. Han fasade inför nästa manus eftersom han visste att det skulle vara samma sak om och om igen. Det var smärtsamt att se.

loading...

Bildkälla: Wikimedia

Inför premiärvisningen berättade Priscilla vid en pressträff om sina känslor och tvivel: Skulle fansen verkligen vilja se filmen?

– Vill de ens bli av med den där bilden? Men sen började jag att tänka, om de verkligen bryr sig om Elvis, då måste de se vad som hände. Om du älskade honom före, kommer du älska honom ännu mer efter. För filmen gör honom mänsklig, säger hon på pressträffen enligt Expressen.

HBO-dokumentären om Elvis har ännu inte fått någon svensk premiär, men visades i USA med start 14 april.

loading...

Bildkälla: Wikimedia

DELA gärna vidare, om du också tycker det är bra att Elvis får upprättelse! 

Foto: MGM / See Li (Wikimedia commons)

Поделиться в FacebookDela på Facebook!