Gåshud Video

Främlingen lyssnade inte och klappade hunden mot hennes vilja. Vi chockas av det som hände sen.

Främlingen lyssnade inte och klappade hunden mot hennes vilja. Vi chockas av det som hände sen.

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

 Detta är Hailey Ashmore och hennes ledarhund, Flynn.

loading...

Hailey har haft Flynn sedan han var en liten valp.

loading...

Det är inte så svårt att förstå att det var kärlek vid första ögonkastet.

loading...

Hailey kämpar också med flera olika sjukdomar. ”Jag har epilepsi, Ehlers-Danlos syndrom, reaktiv hypoglykemi, svåra allergier, astma, med mera,” berättar Hailey för organisationen Fetching Apparel.

loading...

Flynn är inte bara en vän – han är också Haileys ledarhund. Flynn kan känna av när Hailey kommer att få ett epileptiskt anfall innan det händer. Detta ger Hailey tid att reagera, skaffa hjälp, och hitta en säker plats att vara på.

loading...

En dag besökte Hailey sin pappa på hans jobb. När hon kom dit med Flynn kunde inte en av de anställda motstå att klappa honom, och ignorerade det gigantiska STOPP-tecknet på hundens rygg. ”Jag sa åt honom att omedelbart sluta klappa Flynn,” berättar Hailey.

loading...

”Den enda gången människor ska komma fram till Flynn är när jag har fått ett anfall eller är medvetslös. Annars borde ingen gå fram och försöka klappa honom. Jag önskar folk kunde förstå att det är det STOPP-tecknet är till för. Om någon distraherar honom kan jag fara riktigt illa. Om du ser en ledarhund någon gång, hjälp till att sprida denna information och utbilda era nära och kära, det är så viktigt.”

loading...

När Flynn var distraherad av den anställde som klappade honom fick Hailey ett anfall. Hon är van vid att Flynn ger henne en varning ungefär 10 minuter innan, men denna gång tog det bara någon minut innan anfallet började. Allt slocknade för Hailey och när hon vaknade hade hon brännsår på ena sidan av ansiktet.

loading...

Det var mattan på kontorsgolvet som orsakade brännsåren.

loading...

Haileys ledarhund är hennes livlina, och det är viktigt att människor respekterar detta. Som tur var klarade sig Hailey ur denna situation någorlunda oskadd, eftersom hennes pappa fanns på plats och kunde hjälpa till. Men det kunde ha slutat värre än så.

loading...

Många utav oss är så ivriga på att få kontakt med djur att vi ofta glömmer att de skyddar sina ägare. Låt oss lära något av denna främlings misstag och var försiktig med andra ägares hundar. Be alltid om lov innan du klappar och respektera alltid om svaret är nej, oavsett anledningen.

loading...

Vi tycker det är viktigt att sprida denna information vidare så att vi kan undvika att fler människor med ledarhundar hamnar i farliga situationer i onödan. Hjälp oss genom att dela detta med dina vänner!

Källa: Little Things

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

Loading...