Gåshud Video

Danmarks beslut: Skärper straffet för misshandel av djur.

Danmarks beslut: Skärper straffet för misshandel av djur.

Djurplågeri i alla dess former är vidrigt och kräver stränga straff. När jag läser om djur som plågas blir jag alltid oerhört illa berörd, till stor del på grund av att de inte har något att sätta till mot människor som vill skada dem. De kan inte försvara sig. Och vem i hela världen skulle vilja skada ett stackars djur? Detta har man tänkt t...

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

Djurplågeri i alla dess former är vidrigt och kräver stränga straff. När jag läser om djur som plågas blir jag alltid oerhört illa berörd, till stor del på grund av att de inte har något att sätta till mot människor som vill skada dem. De kan inte försvara sig. Och vem i hela världen skulle vilja skada ett stackars djur?

Detta har man tänkt till om i Danmark – som nu skärper straffet för djurplågeri.

Enligt den nya lagen i Danmark vill man förstärka straffet för djurplågeri så det blir dubbelt så hårt, skriver danska Ekstrabladet.

loading...


En majoritet i folketinget, Danmarks lagstiftande församling, var på torsdagen överens om att höja straffet för grövre fall av djurplågeri. Tidigare var straffet ett års fängelse, nu fördubblas det till två års fängelse. Dessutom höjs bötesstraffen betydligt.

Till exempel: När en person tidigare utförde en ”en grövre, oförklarlig behandling av djur” för första gången var straffet böter på 5 000 kronor. Nu höjs det till 10 000 kronor. Här kan du läsa mer om de olika bötesstraffen.

loading...


Lagändringen träder i kraft 1 juli, skriver Ekstrabladet.

– Alla har en skyldighet att ta hand om de djur man skaffar, oavsett om djuren bor i ett stall har sitt hem i vardagsrummet. De som inte är medvetna om sitt ansvar ska ha mycket klart för sig att vi inte tolererar djurplågeri, säger Danmarks miljö- och livsmedelsminister Esben Lunde Larsen till Ekstrabladet.

Regeringen visar sin ställning med det lagförslag som nu har röstats igenom.

Поделиться в FacebookDela på Facebook!