Nöje Livet

Guidetti lirade fotboll med asylsökande ungdomar. Nu hyllas världsstjärnan för sitt engagemang än en gång.

Guidetti lirade fotboll med asylsökande ungdomar. Nu hyllas världsstjärnan för sitt engagemang än en gång.

Den svenske fotbollsstjärnan John Guidetti, 24 år, har gång på gång engagerat sig för barnens skull och med beundransvärda gester visat vilken fin kille han är. För ett år sedan lovade han att spela fotboll med en åttaårig kille. I julas spelade han fotboll med barn mitt i natten. Nu har han gjort det igen: I går lirade han boll med asylsökande...

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

Den svenske fotbollsstjärnan John Guidetti, 24 år, har gång på gång engagerat sig för barnens skull och med beundransvärda gester visat vilken fin kille han är.

För ett år sedan lovade han att spela fotboll med en åttaårig kille. I julas spelade han fotboll med barn mitt i natten.

Nu har han gjort det igen: I går lirade han boll med asylsökande ungdomar, skriver Expressen på nätet.

 

Det var för närmare ett år sedan som en åttaårig pojke var på väg hem från en kompis i Stockholm, och såg fotbollsspelaren John Guidetti på gatan. Han frågade Celta Vigo-anfallaren om han ville lira lite boll. Just då hade John Guidetti bråttom hem för att se Champions League-finalen – men lovade att spela med pojken efter finalen. Om pojken fortfarande var vaken då, vill säga.

Pojken kämpade med att hålla sig vaken och när Champions League-finalen var slut sprang han ut till fotbollsplanen. Och där stod John Guidetti och väntade.

I vintras gjorde U21-EM-hjälten ännu en fin gest, när han spelade fotboll med två barn på självaste julafton. Någon månad tidigare hade han lirat boll med en ung Celta Vigo-supporter.

loading...


John Guidetti älskar så klart att spela fotboll, men när många andra stjärnor skulle hitta på ursäkter för att komma därifrån tar sig John tid för barnen och ungdomarna. Nu har han gjort det igen.

Unite Stockholm är ett ideellt projekt som vill ge asylsökande ungdomar något att göra på fritiden. När några av dem skulle spela fotboll i går fick de oväntat kändisbesök av – just det: John Guidetti.

– De blev väldigt starstruck när de såg Guidetti, säger Unite Stockholms ordförande Maria Rehnvall till Expressen.se.

loading...


Enligt henne var det många som ville ta selfies med stjärnan.

– Han var väldigt peppande och glad, och delade med sig av sin egen historia. Han har ju också bott utomlands och kommit till ett annat land när han var liten. Han är bra med ungdomar, säger Maria Rehnvall till Expressen.

Guidetti bodde i Kenya under delar av sin uppväxt.

Maria Rehnvall berömmer nu fotbollsstjärnan och skriver så här på Facebook: ”Stort tack till världsstjärnan John Guidetti som tog sig tiden och hälsade våra killar på Unite Stockholm välkomna till fotbolls-EM!”

Dela gärna vidare för att hylla fina John Guidetti!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna
Поделиться в FacebookDela på Facebook!