Video Nöje

Skolans vakt berättar att han ska gå i pension. Vad gamla elever gör då visar hur viktigt det är med förebilder i skolan.

Skolans vakt berättar att han ska gå i pension. Vad gamla elever gör då visar hur viktigt det är med förebilder i skolan.

Vi har nog alla den där personen som står ut lite extra från skolgången. En förebild som vi minns med värme. En extra engagerad lärare, en glädjespridare i kafeterian eller kanske vaktmästaren. På The Hockaday School i Dallas i Texas, USA, var det säkerhetsvakten Kifleab Tekle som stack ut lite extra. Skolan är en internatskola för flickor, oc...

Поделиться в FacebookDela på Facebook!

Vi har nog alla den där personen som står ut lite extra från skolgången. En förebild som vi minns med värme. En extra engagerad lärare, en glädjespridare i kafeterian eller kanske vaktmästaren.

På The Hockaday School i Dallas i Texas, USA, var det säkerhetsvakten Kifleab Tekle som stack ut lite extra.

Skolan är en internatskola för flickor, och många av Dallas rikaste familjer sände sina döttrar dit. Kifleab var alltid en trygghet i deras skolgång, han såg till att flickorna kunde känna sig säkra och blev deras favorit.

Nu har han gått i pension – och fått en alldeles särskilt present från de gamla eleverna.

Det hela började som ett initiativ av en klass som gick ut från Hockaday 2005. De fick höra att deras favorit från skoltiden, säkerhetsvakten Kifleab Tekle, skulle gå i pension och ville visa sin uppskattning. De startade en insamling på Gofundme och hade som mål att samla ihop den symboliska summan 2 005 dollar, drygt 16 000 svenska kronor.

loading...

Allt för att visa uppskattning och underlätta pensionstiden för den uppskattade vakten, som varit en trygghet för skolans flickor i 30 år. The Dallas morning news skriver att många tidigare elever kallade honom ”Hagrid av deras Hogwarts” – en referens som alla Harry Potter-fans kan förstå.

Kief, som de kallar honom, beskrivs som en glad och leende man med mycket humor. Han var också engagerad i sitt arbete.

– Om du någonsin har varit på Hockaday har du sett Kief. Han är den som kan ditt namn, till och med 15 år efter att man har slutat. Han var den som höll koll på dig och såg till att du var trygg, säger Amy Patrick, en före detta elev, på Gofundme-sidan enligt The Dallas morning news.

När elever från klassen som gick ut 2005 började samla in pengar skramlade det till – bokstavligen. Bara fem dagar efter att insamlingen startade hade de fått ihop mer än 150 000 dollar. Slutresultatet blev 183 179 dollar, som är närmare 1,5 miljoner svenska kronor. Kief fick nyligen en check på hela beloppet och efter det har flera medier skrivit om insamlingen.

– I 30 år har Kief varit hjärtat och själen av Hockaday. Han har gett oss lektioner i elegans, artighet och kärlek, säger rektorn på en annan skola i ett uttalande enligt The Dallas morning news.

Och Kief själv blev så klart överväldigad.

– Jag förväntade min inte ett så stort farväl. Det här betyder stabilitet för min familj. Skolan är mitt liv, säger han enligt The Dallas morning news.

Det blev en rejäl avskedsgåva för denna älskade säkerhetsvakt. Det hela visar på ett enormt engagemang från elever och före detta elever, och det visar hur viktig en ensam person kan vara i ett barns liv under skolgången. Kief fick verkligen flickorna att känna sig trygga. Dela gärna denna fina historia vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna

Поделиться в FacebookDela på Facebook!